Zamieszczone przez KrzysiekW
[O2] Odśnieżanie samochodu
Zwiń
X
-
Oni się pocieszają myślą, że taki garażowany samochód przerdzewieje dwa razy szybciej niż trzymany pod chmurką
A co do pokrowca to nie wiem czy by u mnie nockę przetrzymał bo jeszcze by się komuś spodobał i by sobie po prostu go ukradł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsTylko czemu samochody garażowane, w 90% są w dużo lepszym stanie niżeli odpowiedniki spod chmurki? :>
Na ogół, jak ktoś ma garaż, to go też stać na częstą zmianę samochodów, oraz na częstsze wizyty w ASO. A to się przekłada na stan samochodu.Pozdrowienia,
Krzysztof
Komentarz
-
-
U mnie sasiadki auto pod pokrowcem stoi juz tydzien i nikt sie nie polasil, wszystko zalezy gdzie i w jakiej okolicy parkujesz
Bo porównujesz nowe samochody garażowane, ze starymi trzymanymi na ulicy
11 letnia Octavia mojej dziewczyny także od nowości stała w garażu i gołym okiem widać różnicę między nią a tymi co stoją na dworze.
I ostatnie porównanie. Mój sąsiad posiada 10letniego Fiata Uno, który nie ma ani jednego śladu korozji, auto wycacane na maxa i garażowane. Ja miałem tylko o rok starszego Uniacza, który od zawsze na dworze stał i rdza szybko go zjadała z każdą zimą. Mimo, że o niego bardzo dbałem.
Zresztą o każde swoje autko dbałem i dbam ile tylko wlezie. Cordoba jako, że jest u siostry także jest przeze mnie doglądana
Na ogół, jak ktoś ma garaż, to go też stać na częstą zmianę samochodów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsNa ogół, jak ktoś ma garaż, to go też stać na częstą zmianę samochodów
Tu się nie zgodzę, bo mnie niestety nie stać na częstą wymianę samochodów Ludzie dzisiaj głównie wynajmują garaże, niżeli kupująBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
kross12
-
Zamieszczone przez neoXsI ostatnie porównanie. Mój sąsiad posiada 10letniego Fiata Uno, który nie ma ani jednego śladu korozji, auto wycacane na maxa i garażowane.
Każdym z moich ostatnich trzech samochodów jeździłem ok. 10 lat. Każdy z nich stał na ulicy i na żadnym z nich nie było śladu rdzy gdy się z nim rozstawałem.
Z kolei znam kilka przypadków ludzi, którym samochód przerdzewiał bardzo szybko po tym, gdy zaczęli go trzymać w ogrzewanym garażu, co jest zresztą całkowicie logiczne i normalne; wjeżdża się do garażu samochodem oblepionym mieszaniną śniegowo-solną, po czym funduje mu się saunęPozdrowienia,
Krzysztof
Komentarz
-
-
Tak, dlatego najlepiej mieć wiatę przed garażem, a sam garaż w razie potrzeby ogrzewany - wtedy nie ma problemu. Ja u siebie niestety nie mam widoków ani na garaż, ani na wiatę - więc zostało webasto a do odśnieżania samochodu (jak jest grubo na szybie) to mam to
nie mniej jednak, żeby nie robić zasłony dymnej na drodze, jest jeszcze szczotka do ściągnięcia z dachu luźnego śniegu- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Może po prostu w zimie nie jeździł tym samochodem, skoro tak dbał o niego? (wiem, że są tacy ludzie)
A co do ogrzewanego garazu + soli to owszem może coś w tym być. U mnie nie ma żadnego ogrzewania, zwykły betonowy karlik Więc jak na dworze jest temp -5 stopni to w środku maks -1 - 0 stopni. Zatem jakiegoś szoku w temp nie ma.
W zimie plus jest taki, że nie trzeba odśnieżać, przy wahaniu temp, autko nie jest obkute lodem przy roztopach i np. mroźnych nocach. No i odpala się często lepiej. Gdyby nie sól to byłoby idealnie. Ostatnio myślałem aby umyć samochód a raczej spłukać nieco soli ale przy takich temperaturach nie ma opcji.
W lecie garaż sprawdza się podczas opadów deszczu, autko nie moknie zatem jakaś rdza itp. nie pojawią się tak szybko
Inna sprawa, że garaż uchronił autko mojego taty przed potężnym gradobiciem jakie nawiedziło nas w 2008 roku. W moim byłym Uno straciłem szybę przednią i tylną + karoseria jak po ataku baseballem.
Taki gratis obrazki:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopKupiłbym już teraz jakąś szczotkę do odśnieżania, tylko jaką żeby nie porysować lakieru ?
Po jednym sezonie użytkowania raczej intensywnego z uwagi, że parkuję pod chmurką moja maździna nie nosi żadnych rys ma lakierze. Co innego miałem z moją octavią i zwykłą szczotką z supermarketu kiedy po 2 sezonach zimowych zauważyłem wyraźne rysy.
Komentarz
-
Komentarz